کیوسک بین الملل تابناک: کاهش ۱۳۰ میلیارد دلاری ارزش بازار ارزهای مجازی با افزایش تنش میان روسیه و غرب، رزمایش دریایی چین و روسیه در دریای مکران، استقرار ۱۲۷۰۰۰ سرباز روس در مرز اوکراین، امضای تفاهمنامه اتصال شبکه برق بین عربستان و عراق و تجهیز پایگاههای نظامی روسیه در تاجیکستان و قرقیزستان، از مهمترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کاهش ۱۳۰ میلیارد دلاری ارزش بازار ارزهای مجازی با افزایش تنش میان روسیه و غرب
بیت کوین به عنوان اصلیترین ارز مجازی بازار جهانی ارزهای دیجیتال در معاملات روز گذشته تا نزدیک ۳۳ هزار دلار سقوط کرد و اتریوم هم ۹.۳ درصد نسبت به روز قبل از آن ریخت و به قیمت ۲۲۰۹ دلار رسید.
در واقع قیمت هر دو این ارز مجازی نسبت به بیشینه آنها در ماه نوامبر، نزدیک به ۵۰ درصد سقوط کرده است.
این سقوط قیمت ارزهای مجازی باعث شده تا تنها در معاملات روز گذشته ۱۳۰ میلیارد دلار از ارزش بازار ارزهای دیجیتال جهان به باد برود.
اوضاع بورسهای بینالمللی هم در معاملات دیروز خیلی خوب نبود، چون بدترین هفته خود از ماه مارس سال ۲۰۲۰ تاکنون را به ثبت رساندند.
داراییهای پرریسک نظیر سهام شرکتهای فناوری و ارزهای دیجیتال به خاطر بالا گرفتن تنش بین روسیه و اوکراین، حداقل در سطح رسانههای غربی افت سنگینی را تجربه کرده است.
از سوی دیگر، سرمایهگذاران بازار ارزهای مجازی، نگران اعمال قوانین محدودکننده بیشتر از سوی دولتها و بانکهای مرکزی در معاملات و فعالیتهای مرتبط با ارزهای مجازی هستند؛ مثلا هفته گذشته بانک مرکزی روسیه پیشنهاد داد تا استفاده و استخراج ارزهای مجازی در این کشور ممنوع شود. سال گذشته هم مقامات چینی استخراج ارزهای مجازی در برخی از استانهای این کشور را ممنوع کرده و به شدت این فعالیتها را سرکوب کردند.
ویجی عیار، کارشناس بازار ارزهای مجازی میگوید: با توجه به طبیعت داراییهای مجازی بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتال با شدت بیشتری در حال واکنش به اوضاع کنونی هستند و به احتمال زیاد ما قیمتهای ۳۰ تا ۳۲ هزار دلار را برای بیت کوین خواهیم دید.
رزمایش دریایی چین و روسیه در دریای مکران
وزارت دفاع روسیه روز سه شنبه از برگزاری رزمایش دریایی این کشور با نیروی دریایی چین در دریای مکران خبر داد.
بر اساس گزارش خبرگزاری تاس، وزارت دفاع روسیه در بیانیهای اعلام کرد، رزمایش دریایی با عنوان «رزمایش دریایی ۲۰۲۲ دریای صلح» با تمرکز بر آزادی کشتیهای تجاری و جستجو برای آنها برگزار شده است. در این رزمایش، کشتیهای روسی با همکاری نیروی دریایی چین تمرینات تاکتیکی برای جستجو و آزادی کشتیهای توقیف یا دزدیده شده به صورت عملیاتی تمرین کردند.
بر اساس این گزارش، در این رزمایش کشتیهای ناوگان دریایی اقیانوسیه نیروی دریایی روسیه از جمله ناو شکن موشکی «واریاژ»، قایق جنگی «ادمیرال تریبوتس» و نفتکش «بوریس بوتوما» مشارکت داشتند. نیروی دریایی چین نیز با ناوشکن موشک انداز «ارومچی» و کشتی لجستیکی «تایهو» در این رزمایش حاضر بود.
وزارت دفاع روسیه همچنین یادآور شد که ناوگان دریایی اقیانوسیه این کشور بعد از برگزاری این رزمایش به ماموریت دراز مدت در آبهای منطقه ادامه میدهد.
پیش از این رزمایش، ناوگان نیروی دریایی روسیه، چین و نیروی دریایی ایران رزمایش مشابهی را در آبهای همین منطقه برگزار کرده بودند.
این رزمایش با نام «رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۲» در منطقهای به وسعت ۱۷ هزار کیلومتر مربع و با حضور یگانهای سطحی و پروازی نیروهای دریایی ارتش، سپاه و یگانهای شناوری نیروی دریایی کشورهای چین و روسیه با شعار «باهم برای صلح و امنیت» در شمال اقیانوس هند برگزار شد.
استقرار ۱۲۷۰۰۰ سرباز روس در مرز اوکراین
سفیر آمریکا در سازمان ملل تاکید کرد: در حالی که نمیتوانیم دقیقاً پیشبینی کنیم که در قدم بعد چه اتفاقی (در ارتباط با اوکراین) خواهد افتاد، اما دستورکار روسیه را میدانیم.
به گزارش پایگاه نشنال نیوز، لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل اظهار کرد: ۱۲۷۰۰۰ سرباز روسی هم اکنون در طول مرز با اوکراین استقرار یافتهاند.
برآورد او تایید کننده ارزیابی چند روز پیش وزارت دفاع اوکراین است که اعلام کرد، روسیه روند تقویت قوایش برای حمله را "تقریباً تکمیل" کرده است. رقم مذکور بیشتر از تخمینهای اخیر است که گفتند، حدود ۱۰۰۰۰۰ سرباز روسی اکنون در مرز با اوکراین هستند.
توماس گرینفیلد به خبرنگاران گفت: ما شاهد تجمیع ۱۲۷۰۰۰ نیرو در امتداد این مرز هستیم. ما دیدیم که روسها نیروها را به حرکت درآوردهاند.
او تشدید تنش ها از جانب روسیه را بخشی از تاکتیکهای استراتژیک معمول مسکو توصیف کرد.
این سفیر آمریکا گفت: در حالی که نمیتوانیم دقیقاً پیشبینی کنیم، چه اتفاقی در قدم بعد خواهد افتاد، اما دستور کار بازی روسیه را میدانیم.
او ادامه داد: ما میدانیم که این دستورکار شامل تدابیری فراتر از اقدام نظامی آشکار است و اغلب با حملات سایبری، فعالیتهای شبهنظامیان، کمپینهای انتشار اطلاعات دروغ با هدف تیره ساختن حقایق و ایجاد بهانهای برای تهاجم خود و سایر تلاشها برای بیثبات کردن هدف آغاز میشود.
توماس گرینفیلد در پاسخ به سوالی در مورد قوانین به روز شده آمریکا و دستور این کشور به اعضای خانواده کارکنان سفارتخانهاش در شهر کییف برای ترک اوکراین و هشدارش به شهروندان آمریکایی برای خارج شدن از این کشور گفت که این تحولات در بحبوحه وخامت اوضاع رخ میدهند.
او تاکید کرد: ما موظفیم از کارکنان خود محافظت کنیم. ما بسیار بسیار واضح گفتهایم که شاهد وخامت وضعیت هستیم و میخواهیم مطمئن شویم که کارکنان خود را در مکانی که در آنجا احساس امنیت میکنند قرار میدهیم.
او همچنین متعهد شد که دیپلماسی را با مسکو دنبال کند.
گرینفیلد تاکید کرد: ما به دنبال کردن مسیر دیپلماسی و گفتوگو ادامه داده و به صراحت اعلام کردهایم که باید نشانههایی از کاهش تنش را از جانب روسیه ببینیم.
گرینفیلد گفت که حضور نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در اوکراین را پیش بینی نمیکند و تصریح کرد: تصمیم گیری در این مورد در ضمن چگونگی تصمیم گرفتن شورای امنیت برای ورود پیدا کردن به این مساله رخ خواهد داد؛ اما تا آنجا که من میدانم، هیچ کس درباره امکان حضور نیروهای صلحبان در اوکراین بحثی نکرده است.
امضای تفاهمنامه اتصال شبکه برق بین عربستان و عراق
عربستان و عراق تفاهمنامهای در زمینه اتصال شبکه برق بین دو کشور امضا کردند که در حل بحران برق عراق سهم بسزایی خواهد داشت.
به گزارش سایت شبکه خبری روسیا الیوم، این سند توسط عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان و حمید الغزی، دبیر هیات دولت عراق امضا شد و در مراسم امضای آن، احسان عبدالجبار، وزیر نفت عراق و عادل کریم، وزیر برق این کشور مشارکت کردند.
وزیر انرژی عربستان خاطرنشان کرد، امضای تفاهمنامه بنا به دستور رهبران دو کشور جهت تحکیم پایههای همکاری راهبردی در زمینههای مختلف از جمله زمینه انرژی صورت گرفت.
تجهیز پایگاههای نظامی روسیه در تاجیکستان و قرقیزستان
یک منبع آگاه در پایگاه نظامی روسیه در تاجیکستان گفت: «الکساندر لاپین» فرمانده بخش نظامی مرکزی روسیه از این مساله خبر داده است.
لاپین گفت: در سال ۲۰۲۲، در مجموع بخش نظامی بیش از یک هزار و ۳۰۰ قبضه سلاح و تجهیزات نظامی دریافت می کند که تجهیز دو هنگ موشکی ضد هوایی و هفت یگان با نمونه های مدرن را امکان پذیر می کند.
همانطور که قبلا گزارش شده است، ماه گذشته سی تانک پیشرفته T-۷۲B۳M با قابلیت های رزمی بهبود یافته به تاجیکستان انتقال یافت تا پایگاه نظامی ۲۰۱ روسیه را تجدید تسلیحات کند.
پایگاه نظامی روسیه در تاجیکستان، تابع بخش نظامی مرکزی است. این مرکز بزرگترین تاسیسات نظامی غیردریایی روسیه در خارج از این کشور به شمار می رود.
این پایگاه رسمی در سال ۲۰۰۴ در تاجیکستان به موجب توافقی که در سال ۱۹۹۳ امضا شد، گشایش یافت و میزبان بزرگترین گروه نظامی روسیه در خارج از این کشور است.
در مجموع، حدود هفت هزار نیروی روسی در حال حاضر در دو تاسیسات نظامی در دوشنبه و باختر (قرغان تپه سابق) مستقر هستند.
براساس این گزارش، پایگاه هوایی «کانت»، یک پایگاه هوایی نظامی در قرقیزستان است و حدودا در ۲۰ کیلومتری شرق بیشکک قرار دارد.
طبق توافقنامه دو جانبه ای که سپتامبر ۲۰۰۳ بین روسیه و قرقیزستان منعقد شد، پایگاه هوایی کانت، میزان نیروی هوایی روسیه است. افتتاح رسمی این پایگاه اکتبر ۲۰۰۳ انجام شد و این تاسیسات را به اولین پایگاه هوایی جدید روسیه تبدیل کرد که از سال ۱۹۹۱ در خارج از این کشور افتتاح شد.